За да обясня накратко как действа, и най вече защо наистина работи, трябва да обясня малко биология. Ще говоря на прост народен език и се надявам максимално повече хора да разберат как работи организма ни и алцхаймера и кокосовото масло.
Най общо казано, тялото използва храната за енергия, като я преубразува в гклюкоза. Болните от Алцхаймер придобиват имунитет към глюкозата така да се каже, нещо като диабет самоче само за мозъка, от там мозъка почва да страда от недостик на енергия и в последствие натрупва плаки което води и до увреждането на мозъка. Реално болните от алцхаймер умират бавно от глад на енергия за мозъка.
Въпросната докторка от предния пост, която се сеща че мозъка може да използва и резервния вариант за енергия - а именно мазнините. Тъй като повечето мазнини са от животински произход, повишената консумация на мазнини би довела до повишен лош холестерол. Тя търси подходящи мазнини и така открива кокосовото масло. Една от уникалните характеристики на кокосовото масло е че не повишава лошия холестерол и затова е много подходящ за болните от алцхаймер.
След като прочетох и книгата и вече 6 месеца баба ми използва кокосовото масло, мога да потвърдя че има голямо подобрение, такова каквото никое лекарство до момента не е имало. Баба ми се подобрява с всеки изминат ден. Скоро ще напиша и точната диета и повече подробности. Целта на този блог е именно да ви давам колкото мога повече информация за алцхаймера и надеждата че можеби има лек.
Долния репортаж е излъчен на 2ри февруари по западните телевизии за алцхаймера и кокосовото масло и д-р Мария която го е открила.
Няма коментари:
Публикуване на коментар