сряда, 5 ноември 2014 г.

Куркумата и превенция на Алцхаймер




Учените откриват повече ползи на различни подправки и билки всеки ден . Куркумата показва обещание в подпомагането на хората се предотврати болестта на Алцхаймер. 

Куркумата и Алцхаймер

Според американското списание по епидемиология , хората, които живеят в Индия рядко развият болестта на Алцхаймер , тъй като те консумират много къри . Къри на прах винаги съдържа куркума . Куркума е антиоксидант, с противовъзпалително действие. 
Като резултат, куркумата изчиства плаките и други вредни неща от организма. Взимане на до 10-15 грама на ден куркума се смята за безопасно, но е препоръчително лично да установите необходимата доза и при нужда се посъветвайте с лекуващия ви доктор..
В проучването с хора, които използват 10 г куркума на ден в продължение на 4 месеца не е настъпила токсичност. 

Започнахме да даваме на моята баба Куркума, и мога да потвърдя че резултатите са повече от добри. В течение на повече от година, не се забелязва влошаване на болестта и дори се наблюдават подобрение, както и настъпи значително успокоение. Следва да отбележа че също така и давам кокосово масло както и витамини и минерали. Трябва да се отбележи че когато почне да се консумира в началото, урината е с доста неприятен мирис именно от изчистването на организма.

За сравнение, позната жена също болна от болестта на Алцхаймер, която се беше разболяла много по късно от моята баба, вече е на легло.

В международните форуми за Алцхаймер има доста писано по темата и всички хора наблюдават положителни ефекти, като дозата варира. Препоръчвам ви за повече информация да потърсите информация за куркумата в форумите за Алцхаймер.

Ето и няколко полезни видеота по темата:





Няма коментари:

Публикуване на коментар